Bastisja në Leposaviq ku u gjetën dhjetëra uniforma, reagon Sveçla: Mekanizmi terrorist i Serbisë në veri po çmontohetMinistri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, ka reaguar pas bastisjes së mbrëmshme në një shtëpi në fshatin Isev i Poshtëm në Komunën e Leposaviqit, ku u gjetën dhjetëra uniforma të policisë se rregullt dhe asaj speciale serbe si dhe pjesë të uniformave të Policisë së Kosovës.

Sveçla ka thënë se kjo është dëshmi e radhës se “mekanizmat e sigurisë së Serbisë ishin dhe mbeten përgjegjësi i tentativës për destabilizim dhe aneksim të veriut të vendit tone”.

Tutje, Sveçla ka thënë se të gjitha elementet terroriste që tentojnë destabilizim do të shkatërrohen.

“Falë vigjilencës dhe punës së pakursyer të të gjitha institucioneve të sigurisë së Republikës së Kosovës kjo tentativë e Serbisë për destabilizim të vendit suksesshëm po parandalohet dhe luftohet. Është detyrë dhe obligim i yni shërbimi ndaj të gjithë qytetarëve pa asnjë dallim, ndërkohë që është përkushtimi dhe vendosmëria jonë që me të gjitha mjetet ligjore të mbrojmë sovranitetin dhe integritetin territorial të vendit tonë. Të gjitha elementet terroriste që tentojnë destabilizim do të shkatërrohen pa kursim e përgjithmonë”, ka shkruar Sveçla.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.