Fidan: Heshtja ndaj sulmeve të Izraelit në Gaza nënkupton miratimin e paligjshmërisë në mbarë botën


Ministri turk i Punëve të Jashtme, Hakan Fidan ka deklaruar se heshtja e Perëndimit ndaj sulmeve të Izraelit nënkupton miratimin e paligjshmërisë në mbarë botën, raporton Anadolu.

“Të heshtësh ndaj paligjshmërisë së Izraelit në Gaza është e barabartë me dhënien e ‘dritës së gjelbër’ ndaj paligjshmërive të tjera në mbarë botën”, tha Fidan në një konferencë të përbashkët për media në Ankara me homologun e tij boshnjak, Elmedin Konakoviq.

Fidan theksoi se sulmet çnjerëzore në Gaza vazhdojnë ende dhe se kjo që po ndodh është me të vërtetë një “burim turpi”.

“Për të thyer rezistencën, bombardohen xhamitë, spitalet dhe shkollat dhe ne nuk mund të qëndrojmë të heshtur me ato sulme. Unë u bëj thirrje vendeve perëndimore të mos jenë partnerë në krim duke heshtur”, shtoi ai.

Siç theksoi ai, heshtja e plotë e vendeve perëndimore ndaj brutalitetit në Gaza është alarmante.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.