Kurti: Këtë vit, Java e Krenarisë, po festohet në një muaj të cilin shënohen edhe 10 qershori i Lidhjes së Prizrenit dhe 12 qershori dita e çlirimit

“Këtë vit, Java e Krenarisë, e gjashta me radhë, po festohet në një muaj shumë domethënës, në të cilin shënohen edhe ngjarje të rëndësishme të historisë sonë. Prej 10 qershorit të Lidhjes së Prizrenit, një lidhje politike, lëvizje kombëtare e themeluar në 1878. E më 12 qershor e kemi edhe përfundimin e një lufte të gjatë dhe të rëndë, e cila solli lirinë e paqen, por edhe lëvizjen e Kosovës për më shumë zhvillim e më shumë demokraci.”
ka thënë Kryeministri Kurti në hapjen e “muajit të kenarisë”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.