Kurti: Sapo ta marrim njohjen nga 5-shja e BE-së, NATO-s i bashkohemi në rrugën më të shkurtër të mundshme

“Rreth kufijve të Kosovës me Serbinë në të ashtuquajtura zona të sigurisë së terrenit që është 5 kilometra si vijë që prej ndërhyrjes së NATO-s në vitin 1999 ekzistojnë 48 baza të veprimit në pararojë me qindra mijëra ushtar, 28 prej të cilave baza ushtarake janë xhandarmëri e të tjerat ushtarake. Është rrezik i madh për vendin tonë. Jemi shumë vigjilent, por asnjëherë të frikësuar”, tha kryeministri.

Ai tha se Kosova nuk është në NATO, por e ka NATO-n brenda saj.

“Historia e Kosovës e ajo e NATO-s janë të ndërthururura, por edhe e ardhmja e të dyjave është e ndërthurur. Duam t’i bashkohemi Partneritetit për Paqe e sa më shpejtë të jetë e mundur të integrohemi në NATO. Pasi të kemi fituar njohjen nga pesëshja evropiane menjëherë do ta shfrytëzojmë këtë që t’i bashkohem NATO-s në rrugën më të shkurtër të mundshme”, tha Kurti derisa ka treguar për milionat që kanë ndarë për të forcuar Ushtrinë e Kosovës.

Shefi i ekzekutivit në kryeqendrën franceze foli edhe për pasojat që ka sjellë lufta e Rusisë në Ukrainë edhe për Kosovën.

Ai tha se inflacioni është rreth 12 për qind, por tha se përkundër kësaj projektojnë sërish 4 për qind rritje të bruto- produktit vendor.

“Pra po arrijmë t’ia dalim me sukses, së paku deri tash. Sepse çmimi i energjisë është rritur e pastaj edhe çmimet tjera kanë pasuar atë”.

Tha se Kosova ka një masë të madhe të mallrave të importuara e në këtë mënyrë importohet edhe shkalla e inflacionit nga jashtë derisa ka treguar për pakot financiare të qeverisë në ndihmë qytetarëve atë të ringjalljes ekonomike dhe rimëkëmbjes.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.