Kurti takohet me veteranët, flasin për pastrimin e listave

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, i ka pritur sot në takim përfaqësuesit e Organizatës së Veteranëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, shkruan Gazeta Sinjali.

Në këtë takim Kurti tha se po punojnë bashkë me OVL-në e UÇK-së në pastrimin e listave të veteranëve.

“Përfaqësuesit nga Organizata e Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës paraqitën kërkesat dhe shqetësimet e tyre lidhur me mirëqenien e veteranëve dhe mundësitë e shtimit të bashkëpunimit, për të përmirësuar gjendjen e tyre. U diskutua edhe çështja e pastrimit të listave, për çfarë përfaqësuesit nga Organizata e Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës shprehën gatishmëri për të gjetur mundësitë e bashkëpunimit në të ardhmen me Qeverinë”, thuhet në njoftim.

Dje kryeministri Kurti deklaroi se në Kosovë nuk janë 60 mijë veteranë, aq sa janë të regjistruar, mirëpo janë rreth 20 mijë.

Ai gjithashtu tha se veteranët nuk duhet të përfshihen në Ligjin për Pagat, sepse “nuk e meritojnë pagën minimale”.

“Ata meritojnë më shumë se pagën minimale”, tha Kurti në KTV.

ATT00001

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.