Kusari-Lila: Liberalizimi i tregut energjetik është i pashmangshëm, 7 kompani janë licensuar nga ZRRE-ja

Shefja e Grupit Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Mimoza Kusari-Lila, pas mbledhjes së sotme të Kryesisë së Kuvendit ka thënë se liberalizimi i tregut të energjisë elektrike është i pashmangshëm, raporton Ekonomia Online

E pyetur për këtë çështje, Kusari-Lila tha se Kosova ka marrë obligime sa i përket liberalizimit të tregut energjetik. Ajo tha se bizneset kanë kërkuar që kjo të mos ndodhte më 1 prill, pasi do t’u shkaktonte shtrenjtim të rrymës për 30-40%.

“Më 1 prill ka qenë data kur Kosova do të duhej të lëshonte në treg të liberalizuar të gjitha kompanitë apo konsumatorët e mesëm. Atëherë ka qenë kërkesë e të gjitha organizatave të bizneseve që kjo të mos ndodhë se çmimi do të rritej 30-40%”, ka thënë ajo.

Çështja e liberalizimit të tregut energjetik, Kusari-Lila tha se ka të bëjë me rregulla të cilat aplikohet në sektorin e energjisë dhe të cilat janë të njëjta për të gjitha vendet.

“Është proces i pashmangshëm. Duhet të përgatitemi me të gjitha masat e nevojshme, përfshirë këtu 7 kompanitë e licensuara të cilat kanë marrë livensë nga ZRRE-ja për të ofruar energji elektrike”, tha ajo.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.