Mediat në Shqipëri: Evakuhoet dhe vajza e ministrit Sveçla nga Izreali e cila ishte studente atje

Operacioni i parë për evakuimin e shtetaseve shqiptarë që gjendeshin në Izrael përfundoi me sukses, për ata persona që u lajmëruan pranë ambasadës shqiptare atje.

Burime zyrtare nga Ministria e Jashtme i thanë gazetës Tema se në grupin e parë prej 40 vetash ka shtetas të Shqipërisë Maqedonisë së Veriut dhe Kosovës.

Mes të evakuarve është dhe vajza e Ministrit të Brendshëm të Kosovës Xhelal Sveçla, e cila ishte studente në Izrael.

Ajo udhëtoi së bashku me shtetasit shqiptarë drejt aeroportit të Rinasit ku e priste babai i saj, Ministri i Brendshëm i Kosovës.

Shqipëria ka ende shtetas shqiptarë në Izreal, por sot mbasdite në orën 17 hapësira ajrore u mbyll për shkak të shpalljes së gjendjes së luftës.

Autoritetet shqiptare kanë marrë masa të identifikojnë shteasit e tyre aty ku janë dhe do t’i evakuojnë sapo të krijohet mundësia e parë.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.