Në mungesë karburanti, spitalet e Gazës kryejnë operacione me blic doreKirurgët po kryejnë procedura në dhomat e errëta të operacionit, duke përdorur blic dore për burim drite.

Spitalet në Rripin e Gazës po përdorin metoda primitive për operacione për shkak të mungesës shqetësuese të karburantit.

Stafi mjekësor në Spitalin Al-Quds të Gjysmëhënës së Kuqe Palestineze në Gaza raportoi se punonte me burime shumë të kufizuara mes ndërprerjeve të energjisë elektrike të shkaktuara nga kriza e karburantit.

Kirurgët po kryejnë procedura në dhomat e errëta të operacionit, duke përdorur blic dore për burim drite.

Sipas Gjysmëhënës së Kuqe Palestineze, ekziston “një kërcënim në rritje se spitali Al-Quds do të ndalojë të gjitha aktivitetet e tij brenda disa orësh për shkak të shterimit të karburantit”.

Pavarësisht se janë përballur me ndërprerje të komunikimit dhe internetit prej tri ditësh, stafi i spitalit po përpiqet të mbajë funksionimin.

Aktualisht, spitali Al-Quds është në ditën e pestë të izolimit, me të gjitha rrugët hyrëse të bllokuara për shkak të bombardimeve të vazhdueshme izraelite në zonë.

Ministria e Shëndetësisë në Gaza ka raportuar se 18 spitale dhe 46 qendra shëndetësore tani janë jofunksionale për shkak të sulmeve izraelite.

Autoritetet shëndetësore po paralajmërojnë për ndikime të rëndësishme në kujdesin ndaj pacientëve. Më shumë se 3.000 fëmijë rrezikojnë të humbasin qasjen në trajtimet jetike të onkologjisë dhe dializës. Për më tepër, sulmet izraelite kanë lënë 50.000 gra shtatzëna pa kujdes esencial para dhe pas lindjes për më shumë se një muaj.

Pothuajse të gjitha spitalet në Rripin e Gazës të rrethuar u vunë nën sulme izraelite në 24 orët e fundit, përfshirë Al-Shifa, i cili pa të paktën katër raunde të sulmeve ajrore izraelite në të njëjtën periudhë.

Izraeli ka nisur sulme të pamëshirshme ajrore dhe tokësore në Rripin e Gazës – duke përfshirë spitalet, rezidencat dhe shtëpitë e adhurimit – që nga një sulm ndërkufitar nga grupi i rezistencës palestineze Hamas më 7 tetor./TRTBalkan.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.