Në Prizren mbahet konferenca “Çështja Palestineze nga e kaluara në të tashmen”Në Prizren është mbajtur konferenca me titull “Çështja Palestineze nga e kaluara në të tashmen”, raporton AA.

Në konferencë folësi kryesor ishte anëtari i Fakultetit të Shkencave dhe Letërsisë së Universitetit Marmara, Prof. Dr. Vahdettin Engin.

Në konferencën e cila zgjati rreth dy orë u diskutua çështja Palestinë-Izrael gjatë historisë, shpërngulja e hebrenjve nga vende të ndryshme të botës në tokat palestineze.

Prof. Dr. Vahdettin Engin në një deklaratë tha se populli në Prizren është jashtëzakonisht i interesuar për çështjen palestineze.

Ai tha se një masakër po ndodhë para syve të botës dhe përmasat e saj të vërteta duhet t’i tregohen njerëzve.

“Teksa ne po e shpjegonim këtë çështje në një kuptim historik, nga ana tjetër, pamë se me sa ndjeshmëri dhe të pikëlluar janë prizrenasit për atë që po ndodhë atje. Dëshira jonë është që këto masakra të marrin fund dhe populli palestinez të paktën të jetë në gjendje të përcaktojë fatin vet”, tha ai.
Në konferencë morën pjesë ministri i Zhvillimit Rajonal, njëherësh kryetar i KDTP-së, Fikrim Damka, Ambasadori i Türkiyes në Kosovë, Sabri Tunç Angılı, deputetët e KDTP-së, Fidan Brina Jılta dhe Enis Kervan si dhe të ftuar tjerë.

AA

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.