Osmani përshëndet aksionin e sotëm për luftimin e krimit të organizuar, ka një kërkesë edhe për BE-në

Presidentja e vendit, Vjosa Osmani ka thënë se lufta kundër krimit të organizuar është e pakompromis dhe e panegociueshme.

Prandaj, ajo thotë se aksioni i sotëm i Policisë dhe doganës së Kosovës, i autorizuar nga institucionet e drejtësisë, nuk mund të quhet “aksion në veri”, sepse ishte aksion në pjesë të ndryshme të Kosovës, shkruan “Indeksonline”.

Më tutje, ajo ka thënë se kushdo që tenton ta paraqesë ndryshe, është ndihëmtar ndaj grupeve kriminale, të cilat BE-ja ka dy dekata që po kërkon t’i luftojmë.

Postimi i plotë i presidentes Osmani:

Lufta kundër krimit të organizuar është e pakompromis dhe e panegociueshme. Të negociosh e të bësh kompromis me krimin është të bëhesh njëri prej tyre. Prandaj aksioni i sotëm i policisë dhe doganës së Kosovës, i autorizuar nga institucionet e drejtësisë, nuk mund të quhet “aksion në veri”, sepse ai ishte aksion në pjesë të ndryshme të Kosovës, ndaj personave të etnive të ndryshme, e që të përbashkëtën e kishte kontrabandën dhe krimin e organizuar. Ky lloj i krimit ka qenë gjithnjë multietnik. Disa shqiptarë në jug e disa serbë në veri e persona të etnive të tjera, shpeshherë të ndihmuar nga politikanë të caktuar, ka vite që kanë organizuar këtë krim. Por, ato ditë kanë perënduar. Lufta ndaj krimit të organizuar nuk e ka siglën e përkatësisë etnike, por siglën e përkatësisë në grupe kriminale. Kushdo që tenton ta paraqesë ndryshe, është ndihmëtar ndaj grupeve kriminale, të cilat BE-ja ka dy dekada që po kërkon t’i luftojmë. Tani që kjo luftë ndaj krimit është e vertetë, e pakompromis, dhe e panegociueshme, presim që BE të qëndrojë besnike ndaj vlerave të sundimit të ligjit të cilat vetë i përfaqëson.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.