Pas reagimeve nga shumë shtete edhe Gjermania dënon djegien e Kuranit në Suedi

Gjermania dënoi liderin e Partisë së ekstremit të djathtë “Stram Kurs” (Linja e Rreptë) në Suedi për djegien e Kuranit të Shenjtë para Ambasadës së Turqisë në Stokholm, transmeton Anadolu Agency (AA).

Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme të Gjermanisë, Christian Wagner, në një konferencë për shtyp të mbajtur në Berlin, për gazetarin e AA-së tha: “Ne dënojmë ngjarjen e ndodhur gjatë fundjavës. Ishte mungesë respekti dhe jashtëzakonisht e pahijshme”.

Ai gjithashtu tha se ata dyshojnë se ky veprim përfaqëson pikëpamjen e shoqërisë shumicë në Suedi.

Wagner tha se provokime të tilla kontribuojnë në ndarje dhe se atyre duhet t’u përgjigjemi me solidaritet dhe unitet më të madh.

Duke theksuar se liria e fesë dhe besimit, si dhe liria e protestimit dhe shprehjes, janë një e drejtë e njeriut si një vlerë e lartë për të cilën qeveria gjermane dhe partnerët e saj evropianë në mbarë botën japin përpjekje, Wagner tha: “Nga ana tjetër, gjuha e urrejtjes qartësisht nuk është pjesë e vlerave evropiane”.

Duke thënë se Turqia dhe Suedia janë anëtarë të Këshillit të Evropës, Wagner tha se Evropa është në favor të bashkëjetesës paqësore të të gjitha feve.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.