Përkujtohet Ejup Statovci në 25 vjetorin e protestave studentore që parapriu pavarësinë e Kosovës

Një nga ngjarjet që i priu pavarësisë së Kosovës ështëprotesta e organizuar nga studentët shqiptarë 25 vjet më parë.

Lëvizja Studentore e atëhershme organizoi protestat që qëllim kishin kundërshtimin e pushtimit të Kosovës nga Serbia dhe kthimin e studentëve në objektet universitare.

Përpos masave të dhunshëm që regjimi kishte vendosur vite më parë në universitet, dëboi studentë e profesorë nga universiteti dhe imponoi plan-programin serb për mësim.

Policia serbe asokohe përdori dhunë ndaj studentëve dhe profesorëve për t’i shpërndarë protestat.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.