Shkarkohen Drejtorët e burgjeve në Prizren dhe Pejë, e fshehën një rast për ngacmim seksual të një miture

Drejtori i Burgut të Prizrenit, Heset Loku dhe Drejtori i Burgut të Pejës, Arif Beqa janë shkarkuar sot nga detyra prej ministres së Drejtësisë Albulena Haxhiu.

Shkarkimet lidhen me një rast ngacmimi seksual të ndodhur në Qendrën Korrektuese për të Mitur në Lipjan ku atë kohë Loku dhe Beqa ishin në krye të kësaj qendre dhe dyshohet se kishin mbyllur rastin pa u zhvilluar hetim përkatës.

Vendimi për shkarkimin e Lokut:

1. Z.Heset Loku shkarkohet nga detyra e drejtorit në Qendrën e Paraburgimit në Prizren.

2. Obligohet Shërbimi Korrektues i Kosovës për zbatimin e këtij vendimi.

3. Vendimi hyn në fuqi ditën e nënshkrimit.

Arsyetim

Pas informacioneve të pranuara për shkelje ligjore të pretenduara në Qendrën e Korrektuese për Femra në Lipjan (QKF), Zëvendësuesi i Drejtorit të Përgjithshëm të Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK) ka formuar një komision hetimor për hetim të brendshëm administrativ lidhur me dyshimet për ngacmimin seksual të një të miture nga ana e një mësimdhënësi në Qendrën Korrektuese për të Mitur në Lipjan gjatë procesit mësimor për vajza dhe gra që zhvillohet në Qendrën Korrektuese për Mitur në Lipjan.

Me datë 20.12.2021, Ministria e Drejtësisë ka pranuar raportin e hetimit nga ana e Komisionit hetimor përkitazi me ngacmimin seksual nga ana e mësimdhënësit të informatikës I.B ndaj të miturës SH gjatë procesit mësimor që është zhvilluar në Qendrën Korrektuese për të Mitur në Lipjan. Bazuar në raportin e hetimit përkatës, rezulton se z . Heset Loku, në cilësi të Drejtorit të QKF-së në Lipjan, pas njoftimit për rastin e ngacmimit seksual në QKM në Lipjan ka emëruar një komision hetimor për hetim të këtij rasti. Komisioni i emëruar për hetim të këtij rasti është shuar menjëherë pas emërimit nga ana e z.Loku, me arsyetimin se pas ngacmimit seksual, z.Loku kishte biseduar me të miturën S.H dhe nënën e saj, me ç’rast ishin marrë vesh që rasti të mbyllet dhe të mos procedohet tutje. Krejt kjo me pretendimin e ruajtjes së integritetit të së miturës, rrethit shoqëror dhe familjar.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.