Tuneli Tetovë-Prizren, Qeveria kërkon autorizimin nga Presidentja për nënshkrimin e marrëveshjes me RMV-nëQeveria e Kosovës ka zhvilluar një mbledhje elektronike, në të cilën ka miratuar vendimin për të kërkuar nga Presidentja dhënien e autorizimit për nënshkrimin e marrëveshjes së bashkëfinancimit për ndërtimin e tunelit në rrugën Tetovë-Prizren.

Në njoftim thuhet se në këtë marrëveshje Qeveria e Kosovës përfaqësohet nga Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës ndërsa Qeveria e Maqedonisë së Veriut përfaqësohet nga Ministria e Transportit dhe Linjave, përcjell Arbresh,info.

Për këtë projekt, Qeveria ka siguruar buxhetin përmes ligjit në fuqi për ndarjet buxhetore për vitin 2024.

“Qeveria e Republikës së Kosovës ka zhvilluar sonte një mbledhje elektronike në të cilën ka miratuar vendimin për të kërkuar nga Presidentja e Republikës së Kosovës dhënien e autorizimit Ministrit të Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës për nënshkrimin e Marrëveshjes së bashkëfinancimit për hartimin e Projektit për Ndërtimin e Tunelit në rrugën Tetovë-Prizren ndërmjet Qeverisë së Republikës së Kosovës, e përfaqësuar nga Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës dhe Qeverisë së Maqedonisë së Veriut, e përfaqësuar nga Ministria e Transportit dhe Lidhjeve. Për këtë projekt, Qeveria ka siguruar buxhetin përmes ligjit në fuqi për ndarjet buxhetore për vitin 2024”, thuhet në njoftim./Arbresh,info

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.