Wesley Clark: Vetëm ndërhyrja e NATO-s do të ndalë Rusinë

Pushtimi rus i Ukrainës nuk do të ndalet pa ndërhyrjen e NATO-s, tha ish-komandanti i NATO-s në Evropë, gjenerali Wesley Clark, përcjellë Gazeta Blic.

Sipas portalit polak TVP, Clark tha se liderët perëndimorë duhet të kujtojnë konfliktin në Bosnje, ku ndërhyrja e Aleancës ndali luftën.

Clark bëri thirrje për ndërhyrjen e NATO-s gjatë një diskutimi në internet të organizuar nga Qendra Kërkimore e Këshillit Atlantik për situatën në Ukrainë. Ai deklaroi se Rusia ka shumë përparësi në fuqinë e zjarrit dhe se armët arrijnë në Ukrainë shumë ngadalë dhe kanë shumë pak.

“Meqenëse ne nuk mund ta ofrojmë këtë dhe nuk mund të tolerojmë humbjen e Ukrainës nga Rusia, duke parë baraspeshën e fuqisë dhe humbjet, dhe faktin që ne nuk do të dorëzojmë avionë dhe nuk do të ofrojmë mbrojtje ajrore, për çfarë po flasim në të vërtetë?”, pyeti Clark.

Ai e krahasoi situatën aktuale në Ukrainë me atë të luftës në ish-Jugosllavi dhe ndërhyrjes së NATO-s.

“Vetëm kur Milosheviqi kuptoi se kishte arritur në fund të asaj që mund të bënte ushtarakisht, filloi të kërkonte dhe të dëshironte një zgjidhje diplomatike. Më duket se duhet të mendojmë për të pamendueshmen,” tha gjenerali amerikan në pension.

“Është koha t’i kthehemi mësimeve që kemi marrë. Le të ndërhyjmë me NATO-n. Le ta publikojmë, le të hyjmë atje dhe t’i themi Rusisë të ndalojë dhe le ta ndalojmë atë. Ne nuk mund ta ndalojmë pa ndërhyrjen e NATO-s,” shtoi Clark, përcjellë Gazeta Blic.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.