Bie çmimi i grurit pas marrëveshjes Ukrainë-Rusi për eksport

Ukraina dhe Rusia kanë nënshkuar sot në Stamboll një marrëveshje që lejon eksportin e grurit nga Ukraina.

“Marrëveshja e nënhkruar nga Rusia, Ukraina, OKB-ja dhe Turqia është një “fener shprese” në luftë” tha Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres.

Marrëveshja parasheh që Rusia të bëjë armëpushim sa i pëërket eksportit të grurit, shkruan BBC.

Në anën tjetër, Turqia si ndërmjetësuese, do të inspektojë anijet që bartin grurë, për t’u siguruar që në to nuk ka armë.

Lejimi i eskportimit te mbi 20 mlionë tonë grurë nga Ukraina ka bërë që çmimi i grurit në treg të bie për 2 për qind sot.

Marrëveshja e arritur sot do të ndihmojë në lehtësimin e krizës globale të ushqimit.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.