Burri nga Bosnja niset në këmbë për në Haxh 🕋🤲👇5 mijë kilometra rrugë në këmbë.

Kaq do t’i bëjë Rifat Kariç, nga Bosnja dhe Hercegovina i cili është nisur për në Haxh.

Ai tregoi edhe historinë se si kishte nisi gjithçka.

Siç shkruan gazeta Klix,ba, Kariç, 19 vjet në vitin 2005, ishte shofer autobusi që transportonte pelegrinët nga Bugojno në Mekë dhe mbrapa.

Burri nga Bosnja shpjegoi se pikërisht atëherë u krijua dëshira dhe qëllimi (qëllimi) për të ecur në të njëjtën rrugë.

Edhe pse ka dashur ta bëjë shumë më herët, ky vit pas shumë vitesh punë është viti kur ai la gjithçka dhe u drejtua drejt vendit të shenjtë të myslimanëve.

“Ishte një ëndërr. E pashë në Facebook se Senad Haxhiq, nga Banoviqi u nis në këmbë për në Mekë për të kryer Haxhin.  Lajmi më befasoi. Megjithatë, lufta në Siri ndodhi dhe unë duhej ta shtyja këtë udhëtim”, tha ai.

Ai theksoi se askush nuk e dinte për këtë planifikim.

“Duke punuar si shofer, ndërsa jam në pushim, i kam planifikuar të gjitha nga rruga e lëvizjes deri te gjërat dhe pajisjet e nevojshme dhe kam blerë nga pak në të gjithë Evropën. Si një malësor, e di se çfarë më duhet. Pjesa më elementare e pajisjeve janë çantt dhe këpucët, gjersa pjesa tjetër blihet edhe rrugës sepse nuk mund të bartësh çdo gjë. Nuk kam pasur asnjë problem dhe jam në gjendje të mirë fizike”, shtoi ai.

Siç raporton gazeta, Rifat Kariç, për momentin ka bërë rreth 1 mijë e 400 kilometra, ndërsa në ditë bën rreth 40 kilometra që thotë se do të mjaftojnë deri në fund, për të arritur në kohë.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.