Charles III shpallet zyrtarisht mbret i Mbretërisë së Bashkuar

Charles III është shpallur mbret i Mbretërisë së Bashkuar në një ceremoni në Pallatin St James.

Charles u bë mbret menjëherë pas vdekjes së nënës së tij, Mbretëreshës Elizabeth II, por një takim historik konfirmoi zyrtarisht rolin e tij të shtunën, shkruan BBC, përcjell Klankosova.tv

Këshilli i Aderimit, një organ i përbërë nga politikanë të lartë, gjyqtarë dhe zyrtarë, e shpalli atë si monark në Apartamentet Shtetërore.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.