Fëmijët palestinezë shkruajnë emrat e tyre në duar që të identifikohen nëse vriten nga sulmet izraeliteFëmijët palestinezë po shkruajnë emrat e tyre në duart, në mënyrë që trupat e tyre të mund të identifikohen nëse vriten nga sulmet ajrore izraelite, shkruan Daily Mail.

Një video e publikuar në rrjete sociale, tregon fëmijët më të rritur që ua shkruajnë emrat shokëve të tyre në alfabetin arab, me stilolaps.

Në pamjet e postuara në plaftormën “X” nga agjencia e lajmeve “TRT World”, një nga të rinjtë dëgjohet duke thënë ‘Jo, nuk do të vdes’.

Doktori, Abdul Rahman Al Masri, kreu i departamentit të urgjencës në Spitalin e Martirëve Al-Aksa, i tha CNN se prindërit ishin të shqetësuar se “çdo gjë mund të ndodhte” dhe askush nuk do të ishte në gjendje t’i identifikonte fëmijët e tyre.

Doktori, Abdul Rahman Al Masri, kreu i departamentit të urgjencës në Spitalin e Martirëve Al-Aksa, i tha CNN se prindërit ishin të shqetësuar se “çdo gjë mund të ndodhte” dhe askush nuk do të ishte në gjendje t’i identifikonte fëmijët e tyre.

Sipas UNICEF-it, raportohet se ka pasur më shumë se 400 fëmijë të vrarë ose të plagosur çdo ditë që nga fillimi i bombardimeve të Gazës nga izraeli.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.