Forcat izraelite përveç vrasjeve plaçkisin sistematikisht edhe shtëpitë palestinezeEuro-Med Monitoruesi i të Drejtave të Njeriut thotë se ushtarët tokësorë izraelitë kanë shkatërruar qëllimisht pronat palestineze dhe kanë plaçkitur shtëpitë në Gaza.

Grupi me bazë në Gjenevë tha se ka mbledhur dëshmi që tregojnë se forcat izraelite shkuan “përtej” bastisjes së shtëpive dhe kryerjes së arrestimeve masive. Dëshmitë tregojnë se ka pasur raste kur ka ndodhur vjedhje e sendeve personale dhe “plaçkitje e sendeve me vlerë”.

Artikujt që raportohet se janë grabitur përfshijnë para, ari, bizhuteri dhe pajisje elektronike si kompjuterët laptop, tha Euro-Med Monitor.

Shuma totale e sendeve me vlerë të vjedhura mund të kalojë “dhjetëra miliona dollarë”, shtoi ai. /mesazhi

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.