Gruaja me vdekje të trurit arriti të sjell në jetë një foshnje të shëndoshë

Një raport i ri i rasteve në Florida, përshkruan se si një grua e vdekur nga truri ishte në gjendje të mbante një fetus pothuajse deri në fund përpara se fëmija i shëndetshëm të lindte përfundimisht me prerje cezariane.

Edhe pse incidente të ngjashme janë të rralla, një rishikim sistematik i kohëve të fundit zbuloi 35 shembuj të grave shtatzëna që kishin vdekur nga truri, 27 prej të cilave përfunduan me një lindje të gjallë, duke përfshirë tre lindje vaginale, përcjell klankosova.

Duke përshkruar rastin e fundit, studiuesit nga Universiteti i Floridës shpjegojnë se gruaja 31-vjeçare ishte 22 javëshe shtatzënë kur u paraqit në një klinikë me një dhimbje koke të fortë.

Menjëherë pas kësaj, ajo përjetoi “aktivitet të ngjashëm me konvulsione”, përpara se të mos reagonte.

“Gjetjet e skanimit plotësuan kriteret e mjekësisë për ‘vdekjen e trurit’ dhe pacienti u deklarua i vdekur në ditën e pranimit”, shkruajnë autorët e studimit.

Analizat e mëtejshme zbuluan se gruaja kishte pësuar gjakderdhje në tru.

Çuditërisht, mbajtja e foshnjës në jetë nuk ishte e lehtë dhe kërkonte ndërhyrje të gjerë mjekësore.

Përveç vendosjes së nënës së vdekur nga truri në një ventilator dhe futjes së një tubi ushqimor nazogastrik, mjekëve iu desh gjithashtu të rregullonin nivelet e saj të tiroksinës dhe presionin e gjakut, ndërsa hollues gjaku u administruan për të parandaluar formimin e mpiksjes.

Pas 11 javësh të tjera, kirurgët kryen një operacion cezarian, duke lindur fëmijën në javën e 33-të të shtatzënisë.

”Fëmija ishte mirë pas lindjes”, shkruajnë autorët e Cureus, përcjell klankosova.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.