Izraeli po i shtyn civilët drejt Egjiptit?!Izraeli thuhet se po shtyn afërsisht një milion njerëz në Gaza drejt kufirit me Egjiptin, duke përcaktuar zona të caktuara si “zona të sigurta” dhe më pas duke i bombarduar ato.

Shqetësimi është se këta civilë kanë mundësi të kufizuara për strehim dhe zhvendosje.

Megjithatë, nuk ka gjasa që ata të lejohen të hyjnë në Egjipt.

Analiza nga Bill Law, redaktor i Arab Digest sugjeron se presidenti egjiptian Abdel-Fattah el-Sisi nuk mund t’i lejojë palestinezët të hyjnë në veri të Sinait për shkak të rreziqeve të mundshme të sigurisë, duke përfshirë praninë e luftëtarëve të Hamasit dhe sfidat ekonomike me të cilat përballet Egjipti aktualisht. /mesazhi

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.