Kalon propozimi i Duda Baljes, pacientët kosovarë tani s’kanë nevojë të bëjnë kontrolle jashtë vendit

Me shumicë votash është miratuar amendamenti për ndarjen e 1.8 milionë eurove për blerjen e një aparati që ndihmon në rrezatimin preciz të tumoreve.

Ky propozim është ideuar nga deputetja boshnjake, Duda Balje.

Aparati në fjalë është i domosdoshme për rrezatim precize të tumoreve të të gjitha lokalizimeve si dhe për numrin e lartë të pacienteve të cilët kanë nevojë për këtë.

Kësisoj, me këtë aparat për 6 vite nuk është e obligueshme të dërgohen pacientet e gjinisë femërorë jashtë shtetit për rrezatim.

Kujtojmë se amandamenti në fjalë nuk kushte përkrahje nga Komisioni përkatës mirëpo në Kuvend mori shumicën e votave.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.