KESCO kërkon shtrenjtim të rrymës deri në 88 për qind

Kompania Kosovare për Furnizim me Energji Elektrike (KESCO) ka dorëzuar më 12 gusht në Zyrën e Rregullatorit të Energjisë (ZRRE) një propozim për tarifa të reja të energjisë elektrike, i cili do të shtrenjtonte rrymën deri në 88 për qind për amvisëritë dhe deri në 70 për qind për bizneset. Vendimi i ZRRE-së pritet brenda 20 ditësh pune.

Sipas një infografike të publikuar nga REL, tarifa e ulët për ata që shpenzojnë nën 800 kilovat në orë, nga 2.89 centë është propozuar të bëhet 5 e 43, ndërsa e larta për këta konsumatorë nga 6.75 në 12.86.

Për ata që shpenzojnë mbi 800 kilovat, është propozuar që tarifa e ulët të bëhet nga 5.90 në 11.09, derisa e larta nga 12.52 në 23.53.

Për konsumatorët komeracial nga 4.96 në 8.43 tarifa e ulët, derisa e larta nga 6.69 në 11.37.

Ndërkohë, për ndriçimin publik, tarifa e ulët është propozuar të bëhet nga 9.24 në 17.71, derisa e larta nga 9.24 në 15.71.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.