KFOR: Kemi shtuar praninë në Veri!

KFOR-i ka rritur praninë e saj në vendkalimet Jarinje dhe Bërnjak, si dhe aktivitetet e tij patrulluese në zonë, me qëllim të rritjes së vetëdijes për situatën.

Këto masa janë marrë për t’i mundësuar KFOR-it t’i përgjigjet shpejt të gjitha sfidave të sigurisë, tha Zyra për Marrëdhënie me Publikun e KFOR-it.

“Dëshirojmë t’i sigurojmë të gjithë se KFOR-i është i gatshëm të ndërhyjë nëse është e nevojshme”, thuhet në përgjigje të pyetjeve të Kosovo Online lidhur me praninë e shtuar të KFOR-it në vendkalimin e Jarinjes dhe ardhjen e xhipave të Forcës së Sigurisë së Kosovës në këtë zonë.

Mandati i Misionit të KFOR-it, i cili buron nga Rezoluta 1244 e KS të vitit 1999, është që të sigurojë një mjedis të sigurt dhe të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjithë njerëzit në Kosovë.
“Për të kryer detyrat e veta, KFOR mban një qëndrim të dukshëm dhe të shkathët në terren”, thekson Zyra për Marrëdhënie me Publikun e Kfor-it. /Indeksonline/

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.