Kurti e lë Parisin, udhëton drejt VjenësKryeministri Albin Kurti ka udhëtuar sot për në Vjenë, njoftoi Zyra e Kryeministrit.

Pasi qëndroi në Paris për të marrë pjesë në Forumin e Paqes, Kurti është nisur drejt kryeqytetit austriak për të marrë pjesë në Forumin Ekonomik.

“Në kryeqendrën e Austrisë, ai do të marrë pjesë në edicionin jubilar të 20-të të Forumit Ekonomik të Vjenës. Me këtë rast, ai do të pranojë Çmimin Vjetor të Forumit Ekonomik “Partneri i Vitit 2023”, që do t’i ndahet Republikës së Kosovës për bashkëpunimin dhe kontributin 15-vjeçar në zhvillimin ekonomik në nivel kombëtar dhe rajonal, si dhe do të jetë pjesëmarrës në panelin e diskutimit me titull “Ndërtimi i Bashkëpunimin Ekonomik në Kohë të Vështira”, nesër prej orës 14:05”, njofton ZKM.

Gjatë qëndrimit dyditor, Kurti, po ashtu “do të jetë mysafir i ftuar nga Karl-Renner-Institut për të diskutuar mbi temën “Kosova: Shteti i ri demokratik si peng i interesave gjeopolitike”. Diskutim ky që do të mbahet të hënën, duke filluar nga ora 18:00”.

Të martën, siç njofton ZKM, Kurti “do të zhvillojë takime me përfaqësues të kompanive private të sektorit të energjisë, për t’i njoftuar më për së afërmi me mundësitë për investime që Kosova ofron në këtë fushë”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.