Kurti: Nuk besoj që pesëshja mosnjohëse e BE-së do të jetë kundër anëtarësimit të Kosovës

Spanja, Qipro, Greqia, Rumania dhe Sllovakia, janë pesë shtetet anëtare të Bashkimit Evropian që s’e njohin pavarësinë e Kosovës.

Por, kryeministri i Kosovës Albin Kurti, nuk beson që këto vende do ta pengojnë vendin tonë në rrugën drejt Bashkimit Evropian.

“Siç e dimë kur ne e kemi firmosur marrëveshjen e Stabilizim – Asociimit, pesë shtetet që nuk e njohën shtetin e Kosovën ishin dakord. Nuk besoj që pakica e shteteve anëtare që nuk e njohin pavarësinë e Kosovës do të jenë kundër nesh që të jemi në familjen evropiane”, tha Kurti.

Kryeministri Albin Kurti e ka dorëzuar aplikacionin e Kosovës për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Këtë aplikim, ai ia ka dorëzuar Presidencës Çeke të Këshillit të Bashkimit Evropian

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.