Lajmi fundit/Parlamenti Europian voton pro pranimit të Ukrainës si vend kandidat

Parlamenti Europian ka votuar thuajse unanimisht për pranimin e Ukrainës si vend kandidat në BE.

Prej 676 votave, 637 ishin për, 13 kundër dhe pati 26 abstenime.

Ky votim vetëm e rekomandon Ukrainën për marrjen e statusit të vendit kandidat ndërsa fjala e fundit merret në nivel të përfaqësuesve të vendeve anëtare.

Aplikimi i Ukrainës për anëtarësim në BE erdhi pak ditë pas sulmit nga Rusia.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.