Murati: Qytetarët obligohen të deklarojnë të ardhurat personale në ATK

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) nga ky vit ka nis një aktivitet të ri për mbledhjen e tatimeve për buxhetin e shtetit. Edhe qytetarët sikur bizneset, deri më 31 mars do të jenë të detyruar të bëjnë deklaratën tatimore mbi të ardhurat personale në ATK.

Për këtë çështje doli sot në konferencë për media Hekuran Murati, ministër i Financave, Punës dhe Transfereve.
Sipas Muratit, nga ky vit ATK-ja do të obligojë edhe qytetarët të cilët realizojnë të ardhura individuale nga aktivitetet e ndryshme, t’i deklarojnë të ardhurat përmes plotësimit të një formulari.

Në të kundërtën, ndëshkimet për mosdeklarim janë të njëjta edhe për individin sikur për bizneset.
Sipas Ligjit, nëse një qytetar realizon fitim 10 mijë euro në vit, do të paguajë tatim rreth 1 mijë euro.
Po ashtu, qytetarët që mund të kenë fitim 100 mijë euro brenda një viti, janë të obliguar të paguajnë tatim rreth 10 mijë euro.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.