Në mesnatë nis reciprociteti, Kosova gati ta zbatojë marrëveshjen

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, foli për marrëveshjen e arritur mes Kosovës dhe Serbisë për dokumentet e identifikimit që pritet të zbatohet pas tri orësh.

“Për pak kohë fillon zbatimi që qytetarët e Kosovës shkojnë pa pengesa në territorin e Serbisë. Ky vendim po zbatohet pas 11 vjetësh. Tanimë nuk do të mund të maltretohen qytetarët tanë me dokumentacione te ndryshme e të shumta”.

Ai tha se “të gjitha instrumentet e sigurisë së Kosovës janë vigjilente” karshi veprimeve të Serbisë.

“Ka një kohë që ka një mobilizim shtesë dhe tani në ballafaqimin e fundit atje, pas vendosjes së barrikadave, kemi parë njerëz të uniformuar nëpër rrugët e veriut të Kosovës brenda një kohe të shkurtër duke i lënduar edhe disa qytetarë tanë”, deklaroi Sveçla në televizionin publik.

Ministri i Brendshëm theksoi se ajo çka ka ndodhur më 31 korrik në veri ishte një skenar i organizuar nga Serbia dhe realizohej nga njerëz të Serbisë në bashkëpunim me grupet kriminale të veriut.

ATT00001

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.