Në Parlamentin Evropian votohet pro statusit kandidat për tri shtetet e Evropës Lindore

529 eurodeputetë kanë votuar pro rezolutës së PE-së për dhënien e statusit kandidat për Ukrainën, Moldavinë dhe Gjeorgjinë.
Në votim morën pjesë 588 eurodeputetë, ndërsa 45 nga ta votuan kundër dhe 14 të tjerë abstenuan.

Në këtë mënyrë, edhe zyrtarisht është dhënë mbështetja që BE-ja t’i japë statusin kandidat tri shteteve të evropës lindore.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.