Nuk u pajtua me Biden për dërgimin e armëve në Izrael, jep dorëheqje drejtori i Byrosë për çështje politiko-ushtarake në SHBA

Një zyrtar i Departamentit të Shtetit në zyrën që mbikëqyr transferimin e armëve dha dorëheqjen këtë javë në shenjë proteste ndaj vendimit të administratës së Bidenit për të vazhduar dërgimin e armëve dhe municioneve në Izrael.

Në letrën e tij të dorëheqjes, Josh Paul , i cili për më shumë se 11 vjet shërbeu si drejtor në Byronë e Çështjeve Politiko-Ushtarake Departamentit të Shtetit, tha se “mbështetja e verbër e administratës Biden vetëm në një drejtim” po çon në vendime politike që janë shkatërruese, të padrejta dhe kontradiktore me vetë vlerat që ne mbështesim publikisht”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.