Raportohet se u arrit armëpushimi në Gazën jugore

Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Izraeli dhe Egjipti raportohet se kanë rënë dakord për një armëpushim në Gazën Jugore.

Sipas Reuters, pas arritjes së kësaj marrëveshjes do të hapet pika e kalimit kufitar në Rafah, përcjell Klankosova.

Po ashtu Reuters raporton se marrëveshja do të hyjë në fuqi në ora 09:00.

Gjithashtu një kalim i kontrolluar do të hapet nga Egjipti në të njëjtin kohë.

Por, ende nuk është e konfirmuar nëse vendkalimi është hapur.

Prej se ka nisur lufta në mes të Izrael dhe Palestinës në Gaza, gjysmë milioni njerëz kanë ikur nga veriu i kësaj zone në jug, përcjell Klankosova.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.