SHBA pohon rolin jetik të Turqisë si “aleat i vlefshëm i NATO-s”Departamenti i Shtetit ka theksuar rolin e Türkiyes si një “aleat i vlefshëm i NATO-s”, duke deklaruar se SHBA-ja do të vazhdojë të punojë me Ankaranë për të forcuar aleancën, raporton Anadolu.

“Unë do të thoja se Türkiye, pavarësisht mosmarrëveshjeve tona për këtë çështje, ka qenë një aleat i vlefshëm i NATO-s”, tha Matthew Miller, zëdhënës i Departamentit të Shtetit, në përgjigje të pyetjes lidhur me thirrjet për dëbimin e Türkiyes nga NATO pas komenteve për Hamasin të presidentit turk, Recep Tayyip Erdoğan.

“Ne presim të vazhdojmë të punojmë me ta për të forcuar NATO-n dhe kjo përfshin sigurimin e pranimit të shpejtë të Suedisë në NATO, diçka që ne e dimë se tani është në pritje në parlamentin turk”, shtoi ai.

“Kjo nuk është çështja e parë me të cilën ne nuk jemi pajtuar me udhëheqjen e Türkiyes, por ne ende e konsiderojmë atë si një aleat produktiv dhe të dobishëm të NATO-s”, tha Miller.

Javën e kaluar, senatori Rick Scott, një republikan nga Florida, i bëri thirrje NATO-s që “të shqyrtojë seriozisht” anëtarësimin e Türkiyes pasi presidenti Erdoğan tha se Hamasi “nuk është një organizatë terroriste”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.