Sot filluan punimet restauruese në Qendrën Hebraike Kulturore në Prizren

Me një ceremoni solemne sot filluan punimet restauruese në Qendrën Hebraike Kulturore në Prizren, ku morën pjesë Nënkryetari i Komunës, Kujtim Gashi, Ministri i MKRS-së, Hajrulla Çeku, Ambasadorët e Izraelit dhe Gjermanisë në Kosovë, perfaqesues të Ambasadës së SHBA-ve, BE-së dhe OSBE-së.

Komuna e Prizrenit ka ofruar objektin i cili do të restaurohet nga MKRS-ja, përkatësisht, Qendra Rajonale për Trashëgimi Kulturore dhe e njejta do të shndërrohet në Qendër Kulturore Hebraike, në të cilën do të ketë hapësirë muzeale, galeri, bibliotekë, Sinagogë, zyre etj.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.