Vetëm 6 ambulanca që punojnë kanë mbetur në Gaza, me 2.5 milion banorë

Vetëm 6 ambulanca që punojnë kanë mbetur në Gaza, me 2.5 milion banorë👇

Ka vetëm gjashtë ambulanca të mbetura në funksion në të gjithë Rripin e Gazës, raporton Al Jazeera, duke cituar një deklaratë nga Ministria e Shëndetësisë së Gazës.

“Ne jemi ende duke luftuar për të operuar disa shërbime thelbësore, duke përfshirë njësitë e kujdesit intensiv dhe çerdhet”, tha deklarata.

Ministria e Shëndetësisë në Gaza drejtohet nga Hamasi dhe nuk ka qenë e mundur që gazetarët të verifikojnë në mënyrë të pavarur shifrat e viktimave që janë njoftuar gjatë konfliktit, raporton The Guardian.

E diela do të shënojë 100 ditë e luftës Izrael-Palestinë.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.