🔴 Kosova kërkon nga ShBA një bazë të përhershme ushtarake dhe anëtarësim në NATO

Kosova ka kërkuar nga Shtetet e Bashkuara që ta krijojnë një bazë të përhershme ushtarake në vend dhe ta përshpejtojnë integrimin e saj në NATO pas pushtimit të Ukrainës nga Rusia, shkruan Al Jazeera.

“Përshpejtimi i anëtarësimit të Kosovës në NATO dhe pasja e një baze të përhershme të forcave amerikane është një nevojë imediate për ta garantuar paqen, sigurinë dhe stabilitetin në Ballkanin Perëndimor”, ka thënë ministri i Mbrojtjes i Kosovës, Armend Mehaj në faqen e tij në Facebook.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.