Ballkani siguron 3,6 milionë euro nga Conference League

Një fitore historike për Ballkanin. E para në fazën e grupeve të turneve madhorë të UEFA-s. Një sukses i jashtëzakonshëm, që ka mbushur edhe arkat e kampionëve të Kosovës. Vetëm prej suksesit në Turqi me Sivasspor, skuadra e ndërtuar nga Nderim Nexhipi dhe e drejtuar nga Ilir Daja siguroi 500 mijë euro në formë shpërblimi për rezultatet.

Më parë, me barazimin ndaj CFR Cluj, Ballkani kishte përfituar edhe 166 mijë euro për pikën e marrë. Sipas sistemit të shpërndarjes së çmimeve monetare nga UEFA, përpos 666 mijë eurove për rezultatet në fushë, me pjesëmarrjen në grupet e Conference League, klubi nga Suhareka përfitoi 2 milionë e 940 mijë euro. Me llogari të thjeshta, në gjysmë të aventurës, me 4 pikë të fituara në tre ndeshje, deri më tani Ballkani ka përfituar diçka më tepër se 3,6 milionë euro.

Ndërkohë, shifra mund të rritet edhe më tej. Me 9 pikët që janë ende në lojë në fazën e grupeve, por edhe në bazë të pozicionimit. Sipas UEFA-s, fituesit e grupeve në Conference League shpërblehen me 650 mijë euro, teksa ekipet e vendeve të dyta me 325 mijë euro.

Ballkani është ende në lojë, për të tjera rezultate historike, për të ëndërruar të kalojë fazën e grupeve, por mbi të gjitha për të siguruar të ardhura që do të jenë garancia se projekti i nisur do të vijojë gjatë. Synimi është të dominojnë në Kosovë dhe të shkëlqejnë në Europë.

ATT00001

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.