Frigohet Ministri serb i Mbrojtjes: Komandati i ri i KFOR’it do të jetë një gjeneral 🇹🇷

Millosh Vuçeviq, ministër i Mbrojtjes në Serbi, ka thënë se komandanti i ri i KFOR’it do të jetë një gjeneral turk.

Ai ka deklaruar se kontingjenti më i madh i KFOR’it do të jetë nga Turqia.

“Kontigjenti më i madh i NATO-s në Kosovë, si pjesë e KFOR-it, do të jetë nga Turqia. Për herë të parë komandanti i KFOR-it vjen nga Turqia”, ka thënë Vuçeviq, ka raportuar portali në gjuhën serbe kosovo-online, transmeton Gazeta Express.

Ai ka shtuar se Serbisë nuk i përshtatet asnjë konflikt me Turqinë – sepse tij kjo nuk është në interesin kombëtar serb.

“Turqia është një vend i madh, një fuqi dhe ka një ndikim të rëndësishëm politik dhe ekonomik në zonën e Ballkanit Perëndimor dhe ne duhet të kujdesemi që të kemi marrëdhëniet më të mira të mundshme me Turqinë, por ne e shikojmë këtë çështje. të Kosovës në mënyra krejtësisht të ndryshme, është interesante se kazermat e tyre ushtarake në Prizren quhet me emrin e Sulltan Muratit, që është një qendër e fortë për të gjithë ne në këtë rajon”, ka dekalruar Vuçeviq.

Ministria e Mbrojtjes e Serbisë i ka dërguar notë proteste ambasadorit të Turqisë për shkak të ngjarjeve të fundit në Kosovë.

Turqia i ka shitur së Kosovës drone “bayraktar”, gjë që e ka kritkuar Beogradi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.