Kështu do të duket lokaliteti arkeologjik në Sheshin e Dëshmorëve në Prizren

Ministri për Kulturë, Rini dhe Sport, Hajrulla Çeku, ka publikuar fotografi nga projekti i lokalitetit arkeologjik që do të ndërtohet në sheshin Dëshmorëve afër Lidhjes së Prizrenit e cila qe disa vite ka mbetur i hapur.

Sipas tij, në këtë hapësirë tejet të rëndësishme të trashëgimisë kulturore tashmë kanë filluar punët dhe vendi po bëhet gati për pjesën e parë të konservimit.

“Projekti i prezantimit të këtij lokaliteti është përgatitur me qasje gjithëpërfshirëse, ku përmes analizave të zonës dhe diskutimeve publike janë përfshirë banorët, komuniteti i biznesit dhe komuniteti profesionist, në mënyrë që prezantimi final i Lokalitetit Arkeologjik të jetë reflektim i një zgjidhjeje të përbashkët”.

“Prezantimi dhe promovimi i Lokalitetit Arkeologjik si një lokalitet me rëndësi historike, shkencore, kulturore dhe edukative, synon që të ngrisë vetëdijen për rëndësinë e këtij lokaliteti si dhe të promovojë vlerat kulturore nëpërmjet zhvillimit të turizmit kulturor”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.