Milaim Zeka pas dorëheqjes padit RTK-në

Ish-deputeti dhe gazetari, Milaim Zeka ka paditur Radio Televizionin e Kosovës për vendimin e suspendimit të tij në fillim të këtij muaji nga puna duke e quajtur të padrejtë.

Zeka ka dhënë dorëheqje nga pozita e tij në RTK.

Avokati prizrenas Gent Gjini ka shkruajtur:
“Është një vendim që krijon precedent të rrezikshëm dhe krijon standard të dyfishtë ngase sot mund të numërojmë qindra persona që kanë qenë/janë të akuzuar e janë shpallur fajtor dhe ende punojnë në vendet e punës pa u suspenduar për shkak të lëndëve aktive të cilat i kanë pasur”, thuhet në padi.

Në padi pretendohet se Zeka nuk e ka shkelur etikën apo kodin e punës.

“Tani që punëtori i RTK-së, Milaim Zeka të suspendohet në këtë mënyrë që pa e shkelur etikën apo kodin e punës që pa bërë sjellje të pahijshme apo të dëmtojë imazhin e gazetarit të cilat këto arsye nuk ceken në vendimin e drejtorit të RTK-së në lidhje me masën e suspendimin për kohë të caktuar e që punonjësin Milaim Zeka t’a suspendojnë për lëndë të hapura aktive të aktakuzave kjo gjë është e papranuar dhe është skandaloze me veprimet të cilat i ka bërë drejtori dhe menaxhmenti përgjegjës i RTK-së”, vazhdon padia.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.