Qeveria ndalon eksportimin e peletit

Ministrja e Ekonomisë, Artane Rizvanolli, ka treguar se Qeveria e Kosovës pritet që së shpejti ta zyrtarizojë propozimin për ndalimin e eksportimit të peletit.

“Kemi parë që ka rritje të çmimeve, që nuk arsyetohet në krahasim me koston e prodhimit. Prandaj, në mbledhjen e qeverisë, pritet të merret vendimi që ndalon eksportimin e peletit dhe lëndëve djegëse me bazë druri”, është shprehur Rizvanolli gjatë një vizite të bërë në Korporatën Energjetike të Kosovës, njofton KlanKosova.tv.

“Ministria e Tregtisë pritet që shumë shpejt ta sjellë në kuvend Ligjin për Produkte Esenciale, në të cilin përfshihet edhe peleti”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.