Komandanti i KFOR-it del në terren me ushtarët Turq, në vijën kufitare 🇽🇰

Komandanti i KFOR-it del në terren me ushtarët Turq, në vijën kufitare 🇽🇰👇

Komandanti i KFOR-it, Özkan Ulutaş, është takuar sot me personelin Turk të KFOR-it, bashkë me të cilët kanë patrulluar përgjatë vijës kufitare kufitare.

Në njoftimin e KFOR-it bëhet e ditur se Njësitë e Batalionit Rezervë Operacional kryejnë patrulla të rregullta të montuara dhe çmontuara në zonë për të garantuar lirinë e lëvizjes dhe një mjedis të sigurt për të gjitha komunitetet lokale.

“KFOR- i vazhdon të zbatojë mandatin e tij – bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 – për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme. KFOR është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit (EULEX), përkatësisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë” thuhet në njoftim.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.