Skandal/Analisti Sadri Ramabaja e përul mbulesën thotë  “mbulesë për organet gjenitale”

Një deklaratë skandolaze pas asaj të publikimt të fotografisë për mbulesēn në një shkollë të Gjakovës ka ndodhur sonte nga Sadri Ramabaja analist në emisionin Presing në T7.

Ai ka thënë se në përkthimin e Kuranit në gjermanisht shënon se mbulesa është për organet gjenitale e jo për mbulesë të kokës.

“Në përkthimin gjermanisht të Kuranit shamia nuk konsiderohet si bartje islame. Në përkthimin shqip nuk figuron atje kjo fjali. Në gjermanisht shënon taksativisht “mbulesë për organet gjenitale”. Koka nuk është organ gjenital. Kjo është formë e islamit politik që po i imponohet shoqërisë shqiptare në përgjithësi. Dhe natyrisht duke e interpretuar si uniformë të islamit politik, kjo merr konotacione shumë të ashpra ndaj një vend laik. Unë kam problem sepse në interpretimin doktrinar ka një ngatërrim total të tri lirive themelore.”, tha ai në emisionin Pressing në T7.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.